Bosz over voorselectie Oranje: 'Daarom heeft hij Til en Teze niet geselecteerd'

17 mei om 14:50

Peter Bosz heeft gereageerd op de voorselectie van het Nederlands elftal voor het aankomende EK. Daarin zijn slechts twee PSV’ers opgenomen: Jerdy Schouten en Joey Veerman. De coach van de Eindhovenaren wil geen kritiek uiten op de besluiten van bondscoach Ronald Koeman, omdat hij simpelweg niet hetzelfde overzicht heeft als hij.

"Gewoon heel eerlijk, ik heb niet het overzicht dat hij heeft", aldus Bosz vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. "Hij weet hoe hij wil gaan spelen en wat voor type spelers hij daarvoor nodig heeft. Hij zal weten hoe zijn bank eruit moet zien, dus ik vind het te makkelijk dat ik daar dan als clubtrainer iets van ga zeggen terwijl ik me er niet zo in verdiept heb als hij zal moeten doen. Dat is net iets ingewikkelder dan gewoon paar goede spelers selecteren."

Jongens als Jordan Teze en Guus Til zijn thuisgelaten door Koeman. "Het gaat erom dat je een winnend elftal formeert. Daar moet je als bondscoach goed over nadenken en bepaalde types ook daarbij zoeken. Dat zal hij gedaan hebben en daarom een aantal jongens als Jordan of Guus thuisgelaten hebben."

Oranje begint op 16 juni aan het EK in Duitsland met de poulewedstrijd tegen Polen. Op 7 juni moet Koeman zijn definitieve selectie bekendmaken. Van de huidige dertig namen in de voorselectie moeten er dus nog vier afvallen.