Bosz nuanceert Ibiza-trip: 'Niet alleen maar bier gedronken of in clubs gehangen'

17 mei om 14:24

Peter Bosz kan het zich goed voorstellen dat andere Eredivisieclubs verbaasd zijn over de trip die PSV afgelopen week maakte naar Ibiza. De kersvers landskampioen besloot om, terwijl de competitie nog gaande is, naar Spanje af te reizen. Komende zondag spelen de Eindhovenaren tegen RKC Waalwijk, dat zich nog rechtstreeks veilig kan spelen.

"Dat kan ik me best voorstellen", reageerde Bosz vrijdag op de persconferentie. Vooral bij Excelsior, de rechtstreekse concurrent van RKC, zal mogelijk onvrede heersen. RKC treft zondag immers mogelijk een minder scherp PSV dan in de voorgaande wedstrijden.

Waarom PSV dat dan toch doet? "Omdat er geen andere mogelijkheid is om dit met elkaar te vieren", aldus Bosz. "Aan het einde van het seizoen, maandag, zullen spelers naar hun eigen landen uitwaaien. En wij hebben dan dus niet de mogelijkheid om dit met elkaar op een leuke manier af te sluiten. Er zijn clubs die aan het einde van het seizoen met elkaar zo'n trip plannen, maar dat is bij ons niet mogelijk. Vandaar dat wij dit gedaan hebben. En het is niet zo dat we daar alleen maar aan het bier hebben gezeten of in clubs hebben gehangen. De jongens zijn wezen zwemmen, padellen, we zijn daar gewoon actief geweest. Maar we hebben geen groepstraining gedaan."

PSV speelt komende zondag om 14.30 uur thuis tegen RKC, in de laatste speelronde van de Eredivisie. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.