Barça herstelt van pijnlijke uitschakeling: 'Er staat een hoop op het spel'

17 april 2022 om 13:29

FC Barcelona kreeg donderdagavond een flinke tik te verwerken in de Europa League. Trainer Xavi Hernández weet dat er nog veel op het spel staat voor de Catalanen en kijkt naar de resterende wedstrijden in de Primera División

Bezoeker Eintracht Frankfurt was donderdag in de meerderheid op Camp Nou en wist ook nog eens de Blaugranas verrassend uit te schakelen. Barcelona moet nu de rug rechten om de tweede plek in de Spaanse competitie te behouden. "Ik denk dat we dat kunnen. Het wordt moeilijk, we hebben belangrijke tegenstanders. Cádiz komt morgen (maandag, red.) die hard zullen knokken om degradatie te voorkomen."

"Vervolgens spelen we tegen Real Sociedad die graag Europa in willen. Rayo volgt ook, die eveneens tegen degradatie vechten. Er staat voor ons ook een hoop op het spel. We moeten erin blijven geloven, het worden drie intense weken. We moeten herstellen van wat er is gebeurd en volop meedoen", besluit de Spaanse trainer. 

Barcelona heeft zich knap teruggeknokt in de Spaanse competitie en bekleedt momenteel de tweede plaats achter Real Madrid. Nummer drie Sevilla heeft een minder doelsaldo. De Catalanen moeten de tweede plaats nog acht speelronden in handen zien te houden.