Barcelona wil volgende Camp Nou-blamage voorkomen en stelt orde op zaken

15 april 2022 om 21:21

FC Barcelona gaat tickets voor Europese wedstrijden voorlopig op naam verkopen. De Catalaanse club stond donderdag flink voor schut, toen Eintracht Frankfurt met 2-3 in Camp Nou doorbekerde en werd gesteund door een uitpubliek van ruim dertigduizend Duitsers. 

Het massale uitpubliek had kaarten voor de thuisvakken gekocht, waardoor er meer Eintracht-fans in het stadion aanwezig waren dan Barcelona-supporters. In gesprek met TV3 liet clubpresident Joan Laporta al weten het er niet te bij laten zitten. "Ik kan nu vertellen dat de toegangskaarten voor internationale wedstrijden voortaan op naam gezet zullen worden", liet de president weten.

"Dit wilden we eigenlijk niet doen, omdat het een maatregel is die een heel groot deel van de goedwillende fans niet hebben", vervolgt Laporta. "Maar we hebben nu geen keuze meer, want it mag ons nooit meer overkomen."

Het feit dat Barcelona de wedstrijd verliezend afsloot en uit de Europa League werd gekegeld, maakte het des te pijnlijker dat de bezoekende ploeg een grotere aanhang genoot op Camp Nou. De beelden van de tafeleren gingen de hele wereld over: de ploeg uit Frankfurt maakte zelfs een ereronde na het uitduel.