Labyad kijkt uit naar bekerfinale: 'Het was de eerste grote prijs die ik won'

12 april 2022 om 07:37
Laatste update: 12 april 2022 om 07:40

Ajax-speler Zakaria Labyad kan 17 april niet in actie komen tegen PSV in de finale van de KNVB Beker, maar kijkt uit naar het treffen tussen de twee ploegen. Labyad won in 2012 de KNVB Beker met PSV en houdt daar goede herinneringen aan over.

Labyad kijkt terug naar de gewonnen bekerfinale in gesprek met De Telegraaf. "Het was de eerste grote prijs die ik won. Dat is dan extra bijzonder. Ik was met twee assists belangrijk in de finale, die we met 3-0 wonnen. We hadden een goed team met verder ook spelers als Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum."

De Eindhovenaren kunnen wel een succes in de beker gebruiken, aangezien PSV sinds 2012 het toernooi niet meer wist te winnen. "Tien jaar is wel lang. Ongelooflijk hoe snel het allemaal is gegaan. Ik was toen nog een jonge speler, maar ik wist al dat ik na dat seizoen weg zou gaan bij PSV", zegt Labyad die destijds slechts negentien jaar oud was.

De aanvallende middenvelder, die met een ernstig ogende knieblessure kampt, ziet zijn Amsterdamse ploeggenoten als favoriet voor de beker. "De jongens die gaan spelen, zijn gewend om finales te spelen. Dat hebben ze de afgelopen jaren al vaker gedaan. Die ervaring heeft PSV niet of in ieder geval veel minder", sluit Labyad af. Ajax en PSV staan 17 april tegenover elkaar in de KNVB Beker, de aftrap is om 18.00 uur.