Transfervrije uittocht Ajax houdt aan: Labyad vertrekt, Stekelenburg wellicht ook

25 maart 2022 om 17:37
Laatste update: 25 maart 2022 om 17:48

Het aflopende contract van Zakaria Labyad bij Ajax wordt niet verlengd. De Amsterdamse club heeft bekendgemaakt dat het contract van de 29-jarige middenvelder formeel is opgezegd. Datzelfde geldt voor Maarten Stekelenberg, met wie de club nog wel in gesprek wil.

Labyad speelde tot nu toe 54 officiële duels voor de Amsterdammers, scoorde daarin dertien keer en gaf tien assists. Nooit werd de Marokkaans international een onbetiwste basisspeler bij de huidige koploper van de Eredivisie. De in 2018 van FC Utrecht overgekomen middenvelder speelde dit seizoen-mede door blessureleed-pas twee keer in de Eredivisie.

Vorige week complimenteerde Ajax-trainer Erik ten Hag de Marokkaan nog. De tacticus kreeg de vraag waarom jeugdspeler Naci Ünüvar niet bij de selectie zit in plaats van Labyad. "Naci is op de goede weg, maar nog niet op de weg om voor ons het verschil te maken", aldus Ten Hag. "Labyad heeft in het verleden wel bewezen dat hij dat kan. Je moet eens naar die statistieken kijken, die zijn geweldig. Als hij speelt, levert hij voor Ajax."

De Amsterdammers hebben ondanks die uitspraken toch besloten Labyad transfervrij te laten vertrekken. De oud-speler van onder meer PSV en Sporting Portugal kan daardoor op zoek naar een nieuwe club.

Stekelenburg

Stekelenburg heeft eenzelfde bericht van Ajax ontvangen. Wellicht ligt er echter voor de doelman nog wél een toekomst in het verschiet bij de Amsterdammers. De partijen gaan nog met elkaar praten over volgend seizoen, maar Ajax wilde het contract niet onder dezelfde voorwaarden laten doorlopen. Momenteel herstelt de 39-jarige keeper van een blessure.