'Schreuder zegt min of meer dat Blind tegen PSV speelt, hij is niet gepasseerd'

2 november 2022 om 09:54

Wesley Sneijder gaat er na de antwoorden van Alfred Schreuder vanuit dat Daley Blind tegen PSV gaat starten. De Nederlandse verdediger kwam dinsdagavond niet in actie tegen Rangers FC, zelfs na de blessure van Owen Wijndal. 

Blind speelt altijd, waardoor het op de bank houden van de verdediger als verrassend werd ervaren. "Devyne heeft al een tijdje niet gespeeld. Bij een 0-2 voorsprong is het denk ik goed als hij zijn minuten pakt. We weten dat Devyne goed als linksback kan spelen", stelde Schreuder na afloop. Ook was de selectie tegen Rangers geen voorbode op die van zondag, wanneer PSV langskomt. "Nee, dat niet. Ik wil iedereen minuten geven, zodat ik genoeg keuze heb."

Wat Sneijder betreft, is het antwoord duidelijk. "Hij zegt min of meer dat Blind gewoon gaat spelen, toch?", stelt Sneijder bij RTL 7. ""Dat hij nu een keer gepasseerd is… Ik betwijfel of hij echt gepasseerd is. Overigens vond ik het wel vreemd dat Rensch inviel en niet Blind." Theo Janssen vindt de actie van Schreuder niet gek. "Als je hem niet passeert, maar op de bank zet om rust te geven, dan is het heel logisch om Rensch te laten invallen. Dat kan betekenen dat hij niet echt gepasseerd is, maar gewoon rust heeft gekregen om zondag weer topfit te zijn."