'Ik denk dat Daley en papa Blind hier niet blij mee zijn, dat kan lastig worden'

2 november 2022 om 08:12
Laatste update: 2 november 2022 om 08:13

Daley Blind kwam dinsdagavond verrassend genoeg niet in actie tegen Rangers FC in de Champions League. Volgens Valentijn Driessen zijn Daley en vader Danny Blind niet blij dat de verdediger voor de tweede keer in ruim tweehonderd duels werd gepasseerd. 

Driessen besprak met De Telegraaf het opvallende moment. Owen Wijndal kreeg de kans zich te bewijzen, deed het goed, maar raakte geblesseerd. Niet Blind, maar Devyne Rensch verving de oud-speler van AZ. "Daar keek ik heel erg van op. Ik zag Daley Blind gewoon warmlopen. Rensch ook, maar Blind is de vaste linksback van Ajax en die verwacht je als vervanger. Dat moet voor Blind verschrikkelijk zijn."

"Ik heb gekeken hoe hij reageerde na afloop, er kon nog net een handje vanaf. Ik denk dat Daley Blind hier niet blij mee is en papa Blind ook niet. Wat heel leuk wordt is dat het in januari de bedoeling is dat Danny Blind terugkeert in de RvC. Na het WK is hij vrij en heeft Ajax al aangegeven dat hij terugkomt als technische man. Hoe gaat dat allemaal aflopen? Als Schreuder blijft winnen, is er geen vuiltje aan de lucht voor hem. Mocht hij niet winnen, dan kan het wel eens lastig worden zijn positie te handhaven."

De chef voetbal van De Telegraaf wilde verder weinig kwijt over de prestatie van Ajax zelf. "Eigenlijk kan je er heel weinig van zeggen. Rangers was zo slecht, het was echt armoedig. Het lijkt helemaal nergens op, dus Ajax hoeft echt niet te denken dat ze een geweldig resultaat hebben neergezet en rustig kunnen toeleven naar de wedstrijd tegen PSV."