Domper voor Oranje-international: Geen Europa League-finale, EK nog onzeker

Domper voor Oranje-international: Geen Europa League-finale, EK nog onzeker

17 mei om 20:00

Marten de Roon moet de Europa League-finale aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder viel afgelopen woensdag geblesseerd uit en laat via Instagram weten dat hij de finale met zijn ploeg moet missen. Of De Roon deel kan nemen aan het EK is nog maar zeer de vraag.

Met zijn bericht op social media wil De Roon niet alleen negatief zijn. "In eerste instantie was het soms moeilijk te geloven: we stonden in de bekerfinale en de Europa League-finale. Ik heb teamgenoten zien rennen en ik heb fans horen zingen als geen ander", blikt de middenvelder terug. "Dat zijn gevoelens die ik me altijd zal blijven herinneren. Kijk naar mijn gezicht als ik het veld betreed... Het is gewoon puur geluk. Mijn reis eindigde halverwege, maar de reis van Atalanta gaat door..."

Ondanks zijn blessure zal De Roon wel met zijn teamgenoten afreizen naar Dublin, waar de finale tussen Atalanta en Bayer Leverkusen op het programma staat. "Ik blijf bij de jongens en leef zoals normaal naar dat eerste fluitsignaal toe, maar als het eenmaal is begonnen, kan ik niets meer veranderen. Ik zal zo hard schreeuwen als ik kan. Bedankt aan iedereen die een bericht heeft gestuurd en er zijn nog maar twee woorden over: Forza Atalanta", besluit De Roon zijn post. 

Woensdagavond was het voor trainer Gian Piero Gasperini al duidelijk dat de blessure van De Roon ernstig kon zijn. De trainer sprak de verwachting dat het seizoen van de middenvelder ten einde is door zijn blessure, maar De Roon wil die conclusie nog niet trekken. "Een paar dagen geleden had ik nooit gedacht dat ik deze woorden zou moeten schrijven: ik kan de Europa League-finale niet spelen. Wat de belangrijkste week uit mijn carrière had moeten zijn, werd de grootste nachtmerrie", aldus De Roon op Instagram. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!