Quinten Timber op de radar bij Koeman: 'Richting EK ligt alles open'

14 november 2023 om 14:45
Laatste update: 14 november 2023 om 14:50

Ronald Koeman houdt Quinten Timber in de gaten als kandidaat voor het EK in Duitsland. De bondscoach laat op de persconferentie weten dat de middenvelder van Feyenoord in beeld is, ondanks de stevige concurrentie.

Timber was in de topper tegen AZ (1-0 winst) de grote man aan Feyenoord-zijde met een doelpunt. Dat zag ook Koeman. "Het is duidelijk dat Timber goed bezig is, dat zag je ook tegen AZ. Toen was hij de beste Feyenoorder." Sinds het vertrek van Orkun Kokcü in de zomer, neemt Timber de rol naast Mats Wieffer op zich. In het huidige Eredivisie-seizoen is de middenvelder goed voor drie doelpunten en vijf assists. 

De positie op het middenveld naast Frenkie de Jong in Oranje is nog altijd onduidelijk. Eerst was Marten de Roon de aangewezen man, maar sinds kort zijn de panelen weer aan het verschuiven. "We hebben gelukkig veel concurrentie op meerdere posities", geeft Koeman aan. "Je zet het af tegen spelers die je eerder hebt geselecteerd." 

De bondcoach houdt Timber in het vizier voor het aankomende EK. "Als hij dat doorzet, moet je een afweging maken. Richting een EK ligt alles open" aldus Koeman, die een voorbeeld geeft aan Timber. "Soms kan het heel snel gaan. Reijnders kwam erbij, nu zet iedereen hem al bij de eerste elf. Het ligt er ook aan of je een vaste groep hebt."