Heracles verrast en komt uit bij Manchester City op jacht naar nieuwe trainer

5 mei 2022 om 18:16
Laatste update: 5 mei 2022 om 18:19

Heracles Almelo heeft het oog laten vallen op Carlos Vicens, de assistent van Pep Guardiola bij Manchester City. De Almeloërs doen daarmee een gooi naar een verrassende naam om het volgend seizoen over te nemen van Frank Wormuth, die naar FC Groningen vertrekt. 

De overeenkomst is nog niet in kannen en kruiken, maar het is wel de bedoeling dat Vicens volgend jaar bij de Almeloërs neerstrijkt. Vicens werd dit seizoen de rechterhand van Guarrdiola bij Manchester City, dat woensdagavond op bijzondere wijze werd uitgeschakeld in de Champions League door Real Madrid. Het contract van Vicens loopt tot 2023 door in Engeland en de Spanjaard kan voor twee seizoenen bij Heracles tekenen. Voordat Vicens de assistent van Guardiola werd, stond hij aan het roer bij het O18-elftal van The Citizens

Heracles verraste vier jaar geleden al met de aanstelling van Wormuth, die overkwam van de Duitse bond. Heracles staat twaalfde in de Eredivisie en is zo goed als zeker van lijfsbehoud: de voorsprong op nummer zestien PEC Zwolle bedraagt acht punten. Er worden nog drie competitieronden gespeeld in de Eredivisie.