'Manchester United geen optie voor De Jong: Hij wil Champions League spelen'

2 mei 2022 om 16:50

Volgens Fabrizio Romano verhuist Frenkie de Jong niet naar Manchester United. De Nederlander zou een overstap naar Engeland niet zien zitten, aangezien hij Champions League-voetbal wil halen.

De transfergoeroe staat stil bij de situatie waarin de middenvelder zich bij Barcelona bevindt. Spaanse media speculeren volop over zijn toekomst en stelden maandag zelfs dat de international op weg naar de uitgang was. "Frenkie de Jong wil Champions League spelen", zegt Romano in de Here We Go Podcast.

The Mancunians staan momenteel op de zesde plek en grijpen naar alle waarschijnlijkheid naast een ticket voor het miljardenbal. "Het wordt het heel erg moeilijk voor Manchester United om hem te benaderen. Natuurlijk verandert de situatie door zijn relatie met Erik ten Hag, maar op het moment is mij verteld dat de prioriteit voor De Jong bij de Champions League ligt en dus bij Barcelona", vertelt de Italiaanse journalist.

De geruchten over vermeende ontevredenheid bij Barcelona over het functioneren van De Jong wordt van de hand gewezen. "De club wil hem echt graag binnenboord houden, net als trainer Xavi. Ik zie geen complicaties op dit moment. Voor Xavi is De Jong onvervangbaar", aldus Romano.