De Jong bevestigt gesprek met Xavi na veelbesproken wissel: 'Iedereen is blij'

1 mei 2022 om 23:38

Frenkie de Jong heeft in een interview na afloop van de moeizame 2-1 zege op Real Mallorca aangegeven het nog altijd uitstekend naar zijn zin te hebben bij FC Barcelona. Nadat hij vorige week in het duel met Rayo Vallecano (0-1 nederlaag) voortijdig werd gewisseld door Xavi Hernández reageerde de Nederlander woedend.

Na afloop van het incident gaf de Spaanse keuzeheer aan een gesprek met De Jong over diens reactie te hebben gehad en dat daarmee de kou uit de lucht was. "Het gesprek met Xavi was heel goed. Ik heb vertrouwen en de coach heeft me verteld dat hij vertrouwen in mij heeft. Iedereen is blij", zei de Oranje international tegenover de camera's van Movistar.

De Jong geeft aan nog altijd goed om te kunnen springen met de verwachtingen bij de Catalaanse topclub. "Ik denk niet dat er te veel van me wordt gevraagd. De druk doet nooit pijn. Het is goed voor een speler. Ik denk dat we best goed speelden, hoewel we ons kunnen verbeteren. Het was belangrijk om te winnen. Daar zijn we blij mee."

Real Madrid kroonde zich zaterdag al tot kampioen in La Liga waardoor de tweede plek voor Barcelona het hoogst haalbare is. "We zijn nu tweede. Het eerste doel is om in de top-vier te staan en dan om tweede te worden, ook om volgend seizoen deel te kunnen nemen aan de Spaanse Super Cup."