Barcelona-fans houden protestdemonstratie na blamage in Europa League

17 april 2022 om 14:47

Supporters van FC Barcelona houden maandag in aanloop naar het duel met Cádiz CF een protestdemonstratie. Barcelona blameerde zich donderdagavond door uitgeschakeld te worden in de Europa League door Eintracht Frankfurt. 

Bovendien waren er meer uitsupporters aanwezig in Camp Nou dan Barcelona-fans, waardoor de schaamte compleet was in Catalonië. Supportersvereniging Nostra Ensenya is woedend dat er meer dan 30.000 Duitse supporters aanwezig waren in Camp Nou. 

De supportersvereniging laat via Instagram weten een protest te houden voordat het duel tegen Cadíz begint, dat tegen degradatie strijdt. De vereniging beschuldigt onder meer Joan Laporta ervan uit financiële overwegingen te hebben gehandeld wat betreft de kaartverkoop en dat geld belangrijker wordt gevonden dan de sportieve prestatie. 

Trainer Xavi Hernández erkende eerder al dat het grote aantal Duitse supporters in het vel van de Barça-spelers ging zitten. "De spelers voelden zich niet goed, wat niet betekent dat we niet goed waren. Maar het heeft ons negatief beïnvloed."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PB Nostra Ensenya (@nostraensenya)