Klopp lovend over Ajax: 'Benfica heeft de kwartfinale niet cadeau gekregen'

6 april 2022 om 10:25

Jürgen Klopp er nog niet van overtuigd dat Liverpool de halve finale van de Champions League gemakkelijk zal halen. Zijn ploeg won dinsdagavond met 1-3 van Benfica, maar de Duitser is op zijn hoede voor de Portugezen en verwijst naar Ajax.

"Benfica heeft de kwartfinale niet cadeau gekregen. Ze kwamen door een ontzettend moeilijke groep. En ze speelden tegen één van de meest getalenteerde teams van Europa met Ajax. Het is nog niet gedaan", aldus Klopp tijdens de persconferentie na afloop van het Champions League-duel. 

De Duitse oefenmeester is wel van mening dat Liverpool een goede uitgangspositie heeft. De Colombiaanse ster Luis Díaz maakte indruk op Klopp. Hij verruilde in janurari FC Porto voor de Engelse grootmacht en heeft zijn draai helemaal gevonden. Met een doelpunt en een assist had de aanvaller een groot aandeel in de overwinning van Liverpool. "Luis is een topspeler, van wereldklasse. Het is echt een plezier voor mij om elke dag met hem samen te werken, en ik ben meer dan blij dat we besloten hebben hem vast te leggen."

Na een uur spelen haalde Klopp Sadio Mané en Mohamed Salah naar de kant. Volgens de trainer van Liverpool had dit niets te maken met de Premier League-kraker van komend weekend tegen Manchester City. "Ik heb nog geen seconde nagedacht over die wedstrijd, dus ik kon nog geen beslissingen nemen met het oog op City", reageert hij. Liverpool staat één punt achter The Citizens, waardoor de ploeg van Klopp de koppositie voor het grijpen heeft.