Klopp kijkt uit naar Premier League-affiche: 'Hij is de beste coach ter wereld'

6 april 2022 om 08:48
Laatste update: 6 april 2022 om 08:53

Jürgen Klopp is erg te spreken over Pep Guardiola. De 54-jarige Duitser noemt zijn collega 'de beste coach ter wereld'. Komende zondag staan de managers tegenover elkaar in de Premier League-topper tussen Manchester City en Liverpool.

Het treffen tussen de Premier League-grootmachten belooft erg spannend te worden. Manchester City staat op dit moment één punt voor op Liverpool, waardoor de ploeg van Klopp de koppositie kan overnemen. "City is uitzonderlijk, speelt uitstekend voetbal en Pep is de beste coach ter wereld", vertelt de Duitse oefenmeester in gesprek met BILD.

"Manchester City analyseren is een mix van plezier en werk", vervolgt Klopp. "Het is leuk om naar ze te kijken. Aan de andere kant gaat het erom manieren te vinden om tegen ze te spelen. Manieren die anderen nog niet hebben gevonden of niet vaak genoeg gevonden hebben." 

De manager van Liverpool heeft een aantal supersterren in zijn selectie die het Manchester City zondagmiddag zo moeilijk mogelijk moeten maken. Klopp laat in gesprek met de Duitse sportkrant weten dat het nooit zijn plan was om het beste team ter wereld te hebben. "Ik wilde een team hebben dat het beste team ter wereld zou kunnen verslaan. En dat kunnen we."

Manchester City en Liverpool staan zondagmiddag om 17.30 tegenover elkaar in het Etihad Stadium.