Liverpool doet goede zaken in Portugal en staat met één been in halve finale CL

5 april 2022 om 22:55
Laatste update: 5 april 2022 om 23:00

Liverpool FC heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in het eerste treffen met Benfica in de kwartfinale van de Champions LeagueThe Reds kwamen in de eerste helft verdiend op een 0-2 voorsprong, maar maakten het in de tweede helft onnodig spannend door een defensieve blunder. Het werd uiteindelijk 1-3 in Estádio da Luz. 

Liverpool begon sterk in het kolkende Estádio da Luz en nam het heft in handen. Na ruim een kwartier voetballen werd een perfecte hoekschop van Andy Robertson op waarde geschat door Ibrahima Konaté. De Franse verdediger kopte goed naar de grond en gaf doelman Odysseas Vlachodimos het nakijken.

Na de openingstreffer gingen The Reds op dezelfde voet verder en kwam de verdiende 0-2 nog in de eerste helft. Een perfecte crosspass van Trent Alexander-Arnold, die in veel opzichten deed denken aan de bal van Daley Blind op Robin van Persie tegen Spanje, werd verlengd door Luis Diáz en binnengetikt door Sadio Mané. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, dat met 0-2 ging rusten. 

Benfica had in de eerste helft weinig in te brengen, maar profiteerde vroeg in het tweede bedrijf van een enorme defensieve blunder aan de kant van Liverpool. Konaté ging van held naar schlemiel door de bal te missen in eigen strafschopgebied. Darwin Nunez aarzelde niet en schoot goed binnen, waardoor de aansluitingstreffer een feit was voor Benfica. 

Het geloof kwam een beetje terug bij de thuisploeg na de 1-2 en Alisson moest na een uur spelen goed optreden tegen een lage schuiver van Éverton. Trainer Jürgen Klopp haalde Thiago, Mané en Mohamed Salah van het veld af en bracht Jordan Henderson, Roberto Firmino en Diogo Jota binnen de lijnen. 

Benfica probeerde in de slotfase nog een gelijkmaker te forceren en bracht Roman Yaremchuk binnen de lijnen voor Éverton. Het doelpunt viel echter aan de andere kant door toedoen van Díaz. De kersverse aanwinst van Liverpool bracht op aangeven van Naby Keïta de stand op 1-3. 

Door de treffer in de slotfase kan Liverpool zich met een gerust hart naar de return toewerken. De Engelsen staan door de ruime zege met één been in de halve finale van het miljardenbal, en ontvangen Benfica op 13 april op Anfield. De aftrap is om 21.00 uur.