FC Groningen wint lastige uitwedstrijd bij Utrecht na ijzersterke openingsfase

20 maart 2022 om 14:19
Laatste update: 20 maart 2022 om 14:22

FC Groningen heeft op bezoek bij FC Utrecht een knappe overwinning geboekt: 1-3. Een ijzersterke openingsfase van de ploeg van trainer Danny Buijs legde de basis voor het resultaat.

In de openingsfase wist arbiter Dennis Higler de schijnwerpers op zich gericht in negatieve zin. Een ogenschijnlijk opzichtige overtreding van FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer zag de leidsman over het hoofd, waarna de dienstdoende VAR Kevin Blom hem naar de zijkant riep. De arbiter kon niets anders dan alsnog een penalty geven: het buitenkansje werd een prooi voor Mohamed El Hankouri, waardoor de bezoekers al binnen de vier minuten op voorsprong kwamen.

Vijf minuten later was het opnieuw raak voor Groningen. Michael de Leeuw knalde hard raag in de rechterhoek. Het voorbereidende werk van Jörgen Strand Larsen was eveneens uitstekend. In het restant van de eerste helft kreeg Sander van de Streek nog een opgelegd kans namens de thuisploeg, maar hij liet de mogelijkheid onbenut.

Koud uit de kleedkamers kwam Utrecht terug in de wedstrijd. Van dichtbij frommelde Ramselaar de bal binnen na een scrimmage voor het Groningse doel. Vrijwel direct na de aansluitingstreffer scoorde Larsen opnieuw, maar hij kwam net te kort. Vlak voor tijd had de Noor zijn vizier wel op scherp. Ondanks aandringen van Utrecht op de gelijkmaker schoot hij de Trots van het Noorden naar een 1-3 overwinning.

Dankzij de overwinning staat Groningen achtste in de Eredivisie en kijkt het tegen een achterstand van vier punten aan op de nummer zeven van de ranglijst, FC Utrecht. Doordat Ajax en PSV in de bekerfinale staan, spelen de nummers vijf tot en met acht play-offs om Europees voetbal.