Ten Hag steunt Labyad: 'Kijk maar eens naar zijn statistieken, die zijn geweldig'

18 maart 2022 om 18:45

Erik Ten Hag neemt het op voor Zakaria Labyad. De Telegraaf begrijpt niet waarom de 29-jarige Utrechter verkozen wordt boven Naci Ünüvar en stelde de oefenmeester van Ajax een aantal kritische vragen.

Ten Hag kreeg tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord de vraag waarom Labyad de voorkeur boven Ünüvar krijgt in de wedstrijdselectie van de regerend landskampioen. "Naci is op de goede weg, maar nog niet op de weg om voor ons het verschil te maken", vertelt de 52-jarige Tukker. "Labyad heeft in het verleden wel bewezen dat hij dat kan."

De Ajax-trainer neemt het op voor de Nederlandse middenvelder met Marokkaanse roots. "Je moet eens naar die statistieken kijken, die zijn geweldig. Als hij speelt, levert hij voor Ajax. Bekijk het maar eens", reageert Ten Hag op de kritische vraag over het rendement van Labyad.

Ook blikt Ten Hag alvast vooruit op De Klassieker tegen Feyenoord. "Ze willen domineren, ook aan de bal door van achteruit te spelen en voorin hoog druk te zetten. Dat is een groot verschil met andere jaren. Dat kun je ook als kracht zien: positiespel en een idee aan de bal en ze kunnen hoog druk zetten in hoge intensiteit."