Quinten Timber blij met transfer: 'Ik word slimmer hier, dat merk ik gewoon'

11 februari 2022 om 11:13

FC Utrecht boog vrijdag na een tactische omzetting van trainer René Hake een 0-2 achterstand tegen SC Cambuur om in een 3-2 overwinning. Quinten Timber bespreekt zijn ontwikkeling bij FC Utrecht in aanloop naar het duel.

Afgelopen zomer verliet Quinten Timber Ajax voor FC Utrecht. Onder Hake is de middenvelder uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler. De tweelingbroer van Ajax-verdediger Jurriën Timber is blij met zijn keuze. "Als je gewoon wedstrijden gaat spelen, word je vanzelf beter", vertelt hij tegenover het clubkanaal van FC Utrecht. De jongeling moest dit seizoen slechts twee duels aan zich voorbij laten gaan.

"Je gaat dingen leren van oudere jongens, je wordt slimmer en dat merk je gewoon. Dat wil ik blijven doen", vervolgt hij. Timber vervolgens terug op de geslaagde systeemwijziging, waardoor SC Cambuur verslagen werd. "Je gaat achterin één op één spelen. Waardoor je op het middenveld ook één op één komt te staan: dan mag je niet verzaken. Het was een beetje lange ballen naar voren pompen en daar de strijd winnen, dat hebben we goed gedaan."

Vrijdagavond om 20.00 uur gaat FC Utrecht op bezoek bij Heracles Almelo. De Domstedelingen bezetten de zevende plaats in de Eredivisie, waar de ploeg van trainer Frank Wormuth de vijftiende plaats bezet.