Ajax wil Hato belonen met flink verbeterd contract

'Huntelaar opent gesprekken: Ajax wil Hato belonen met flink verbeterd contract'

11 oktober 2023 om 20:38
Laatste update: 11 oktober 2023 om 20:43

Ajax hoopt het contract van Jorrel Hato spoedig open te breken. De 17-jarige Rotterdammer is dit seizoen één van de spaarzame lichtpuntjes in Amsterdam en dat wil Ajax belonen, meldt het Algemeen Dagblad.

Hato ligt tot de zomer van 2025 vast bij Ajax, maar de huidige nummer zestien van de Eredivisie wil daar een aantal jaar aan vastplakken. Voormalig technisch directeur Sven Mislintat wilde in zijn tijd al graag om de tafel met Hato, maar die gesprekken kwamen er niet van. 'Klaas-Jan Huntelaar, die zich in Amsterdam ontfermt over contractzaken van beloften, heeft deze maand de eerste gesprekken gevoerd met Humphrey Nijman, zaakwaarnemer van Hato', schrijft het AD

Hato brak vorig jaaar door onder interim-trainer John Heitinga en is ook dit seizoen onder Maurice Steijn vaste basisklant. Ajax wil de jonge verdediger dan ook belonen met een flink verbeterd contract. Hato zelf gaat in ieder geval uit van een akkoord. "Het gaat toch wel gebeuren. Wanneer maakt mij niet uit, maar ik zie mijn toekomst hier. Daar doet de huidige situatie van de club niets aan af."