'Geen Duits avontuur voor Van Gaal: Nagelsmann opvolger Flick bij Duitsland'

'Geen Duits avontuur voor Van Gaal: Nagelsmann opvolger Flick bij Duitsland'

19 september 2023 om 11:54

Julian Nagelsmann wordt de nieuwe bondscoach van Duitsland. Volgens BILD tekent de trainer een contract tot het EK van 2024. Hij volgt Hansi Flick op, die recentelijk ontslagen werd.

Nagelsmann zou een salaris van €400.000 per maand gaan verdienen bij de Duitse voetbalbond. Het EK van 2024 wordt in Duitsland gespeeld en dit zou een belangrijke reden voor Nagelsmann zijn om de klus aan te nemen.

De trainer moet wel fors inleveren ten opzichte van zijn salaris bij Bayern München. Daar had hij nog een doorlopend contract tot medio 2026 ter waarde van €20 miljoen. Bij de Mannschaft verdient Nagelsmann de komende tweeënhalf jaar zo'n €6 miljoen.

Bayern München werkt wel mee aan het vertrek van Nagelsmann. De club liet eerder al weten geen strobreed in de weg te leggen voor een dienstverband van hun trainer bij de Duitse voetbalbond.

Eerder kwam naar buiten dat Louis van Gaal ook in beeld zou zijn bij die Mannschaft. Duitse voetbaliconen Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger spraken openlijk hun voorkeur uit voor de Nederlandse oefenmeester. Een Duits avontuur voor Van Gaal lijkt nu van de baan.