Wie zitten er allemaal in de directie van Ajax?

Hendriks moet het veld ruimen: wie zitten er allemaal in de directie van Ajax?

10 januari om 15:15
Laatste update: 10 januari om 15:13

De chaos bij Ajax houdt nog altijd aan. Waar technisch directeur Sven Mislintat afgelopen jaar al snel het veld moest ruimen, is Maurits Hendriks het volgende slachtoffer geworden. De Chief Sports Officer moet op 1 maart vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Wie zitten er nu eigenlijk in de directie van Ajax? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Jan van Halst: directeur algemene zaken

Jan van Hals was als speler al actief bij Ajax, maar keerde in de lente van 2023 terug in Amsterdam in een rol als lid van de Raad van Commissarissen. Van Halst is naast lid van de RvC echter ook tijdelijk de algemeen directeur van de Amsterdammers. Hij vervult die rol totdat Alex Kroes mag beginnen bij Ajax. Kroes kwam over van AZ en mag begin 2024 zijn werkzaamheden in Amsterdam oppakken. Tot die tijd vervult Van Hals die functie.

Menno Geelen: commercieel directeur

Menno Geelen is al dertien jaar actief bij Ajax. Na twee jaar werkzaam te zijn als Hoofd Sponsering, werd hij eindverantwoordelijke voor de gehele commerciële afdeling. In 2016 werd Geelen benoemd tot commercieel directeur van de club. Sinds 2018 bekleede Geelen de titel als 'statutair bestuurder', waar hij sinds 16 november ook de titel van statutair bestuurder draagt. 

Maurits Hendriks: CSO

Maurits Hendriks is de Chief Sports Officer (CSO) van Ajax. Na dertien jaar technisch directeur van NOC*NSF te zijn geweest, was Hendriks ook nog succesvol als hockeycoach bij Nederland en Spanje. Met Oranje werd hij zelfs Olympisch kampioen. Sinds de zomer van 2022 zit Hendriks in de directie van Ajax, als titulair directielid. Op 10 januari kwam het nieuws naar buiten dat Hendriks per 1 maart vertrekt bij Ajax, waar hij nog een contract tot 15 november had.

Susan Lenderink: financieel directeur

De naam van Susan Lenderink zal bij de meeste voetbalvolgers wel een belletje doen rinkelen. Als financieel directeur zette zij namelijk een streep door meerdere transfers. Zo mocht van Lenderink vorig jaar Lucas Ocampos niet definitief worden ingelijfd. Lenderink is sinds 2019 actief bij Ajax als financieel directeur. Daarnaast is zij ook nog toezichthouder bij Euro Shoe Group NV in België.

Marijn Beuker: Director of Football

In december 2023 werd Marijn Beuker aangesteld als de Director of Football van Ajax, waarin hij verantwoordelijk is voor de jeugdopleiding en bijbehorende afdelingen Scouting en Football Analytics. Beuker werkte in zijn tijd bij provinciegenoot AZ samen met Louis van Gaal, die hem afgelopen december als adviseur naar Ajax haalde.