Weghorst prijst Van Gaal: 'Wat een fantastische, heerlijke, eerlijke man'

Weghorst prijst Van Gaal: 'Wat een fantastische, heerlijke, eerlijke man'
8 september 2023 om 09:29
Laatste update: 8 september 2023 om 09:35

Wout Weghorst looft Louis van Gaal na zijn opmerkelijke uitspraken over het WK in Qatar. De oud-bondscoach suggereerde dat het toernooi een 'vooropgezet spel' was dat in het teken stond van het kampioenschap van Lionel Messi. 

Na de overtuigende 3-0 zege op Griekenland kreeg Weghorst vragen over Van Gaal's beweringen. De spits reageerde vol bewondering op de uitspraken. "Toen dacht ik: wat een fantastische, heerlijke, eerlijke man", deelde hij met ESPN. 

Weghorst waardeert de openheid van Van Gaal en is blij dat de voormalig bondscoach zijn gevoelens deelt. Toch wilde de aanvaller niet te diep ingaan op zijn eigen mening over de kwestie. "Wat mijn mening is, doet er niet zoveel toe", zei hij.

Over zijn eigen rol bij Oranje was Weghorst duidelijk. Hij hoopte stiekem op een basisplaats en was verheugd toen die wens uitkwam. "Ik had stiekem de hoop dat de bondscoach dat wilde gebruiken voor deze wedstrijd. Ik ben heel blij dat dit het geval was voor deze wedstrijd", sloot hij af, verwijzend naar zijn startende rol tegen Griekenland.