Arteta rekent dit seizoen niet meer op Timber: 'Het is een grote tegenvaller'

Arteta rekent dit seizoen niet meer op Timber: 'Het is een grote tegenvaller'
17 augustus 2023 om 14:15
Laatste update: 17 augustus 2023 om 15:13

Jurriën Timber is de komende maanden uitgeschakeld door een zware knieblessure en dat komt hard aan bij Arsenal. Manager Mikel Arteta ziet een multifunctionele speler wegvallen, maar denkt niet dat hij de transfermarkt op gaat voor een tijdelijke vervanger. 

Timber speelde zijn eerste wedstrijden bij Arsenal als linksback, maar het ging direct mis voor de Nederlander. Arteta rekent dit seizoen niet meer op de verdediger. "Het is een grote tegenvaller, vooral voor hem zo snel na zijn komst", meent Arteta in aanloop naar duel met Crystal Palace. "Maar ook voor ons als club. We hebben hem met duidelijke bedoelingen gehaald en het was duidelijk wat hij aan het team toevoegde. Nu missen we hem de rest van het seizoen, terwijl hij ons op verschillende plekken in de verdediging had kunnen helpen."

Arsenal lijkt niet op zoek te gaan naar een nieuwe speler om het wegvallen van Timber te compenseren. "Het aantal mogelijkheden is erg klein, maar dat biedt kansen voor iedereen. Iedereen moet klaar zijn om te kunnen spelen", besluit Arteta.