Berghuis belooft Steijn bij Ajax te blijven

Berghuis belooft Steijn bij Ajax te blijven: 'Trots dat hij het Ajax-shirt draagt'

6 augustus 2023 om 20:12
Laatste update: 6 augustus 2023 om 20:16

Steven Berghuis zal deze zomer niet vertrekken bij Ajax. Dat heeft de Oranje-international aangegeven in een gesprek met trainer Maurice Steijn.

Berghuis uitte onlangs zijn onvrede over de kwaliteit van de selectie, maar zal hierom niet vertrekken bij Ajax. "Berghuis wil bij Ajax blijven", vertelt Steijn tegenover Voetbal International. "Klaassen ook. Althans, laat ik het zo zeggen: Met Berghuis heb ik gisteren gesproken. Die is supertrots dat hij het Ajax-shirt draagt. Die wil super graag bij Ajax blijven. Met Davy heb ik dat gesprek nog niet gehad. Maar ik heb ook nog geen signalen dat hij weg wil."

"Zolang zij niet aangeven dat ze weg willen, ga ik er vanuit dat ze blijven. Steven heeft dat gister expliciet tegen mij gezegd, dat hij wil blijven", vervolgt Steijn, die ook Edson Alvarez en Jorge Sanchez spoedig terug verwacht. Ook zal Mohammed Kudus de komende week gewoon meetrainen.  "Alvarez en Sanchez moeten zich maandag melden. Alle twee. Kudus en Alvarez zijn spelers van Ajax. Dat zijn ook nog eens sterkhouders in mijn ogen. Die gaan er gewoon op zolang er nog geen akkoord is met welke club dan ook. Dan zijn het mijn spelers."