Steijn hoopte op andere uitkomst inzake Timber en Tadic: 'Die wil je behouden'

Maurice Steijn wilde Jurriën Timber en Dusan Tadic het liefst behouden
18 juli 2023 om 21:35

Als het aan Maurice Steijn had gelegen, waren Jurriën Timber en Dusan Tadic bij Ajax gebleven. De oefenmeester van de Amsterdammers had de ‘topprofs’ er graag bij willen houden.

Timber vertrok voor minimaal veertig miljoen euro naar Arsenal, terwijl Tadic zijn contract liet ontbinden om voor Fenerbahçe te spelen. Dat betekent dat Ajax twee sterkhouders armer is en dat is ook iets wat Steijn liever anders had gezien.

"Het zijn topprofs en waren de aanvoerders van de ploeg. Die wil je behouden", begint Steijn na afloop van het gewonnen oefenduel tegen Shakhtar Donetsk (3-0) op de clubsite van Ajax. De coach ziet ook een positief punt. "Maar dit soort dingen gebeuren en dan heb ik liever dat het zo snel mogelijk is, dan hebben we de tijd nog om ons te versterken."

Op sportief vlak beleeft Ajax een voortvarende week. Shakhtar werd bij vlagen door Ajax overhoop gespeeld, zo zag ook Steijn. "In de eerste helft hebben we behoorlijk voetbal laten zien. We hebben druk gezet waar het kon, veel kansen gecreëerd en goede doelpunten gemaakt. Ja, ik was over het eerste uur,  de eerste 65 minuten zeer tevreden", die ook dingen zag die hem wat minder konden bekoren. "Qua organisatie en we moeten elkaar beter coachen om elkaar te helpen", besluit hij.