Dusan Tadic, Fenerbahce, Ajax

Officieel: Tadic laat Amsterdam achter zich en tekent een contract bij Fenerbahçe

16 juli 2023 om 21:15
Laatste update: 16 juli 2023 om 22:34

Dusan Tadic mag zich officieel speler van Fenerbahçe noemen. De Turkse club heeft de komst van de Serviër nu officieel bevestigd.

Tadic leek hard op weg naar Besiktas, maar de deal werd gekaapt door Fenerbahçe. De eerstgenoemde club zat al langer achter de Serviër aan, maar ziet nu dus dat de Geel-Zwarte stadsgenoot er met de voormalig aanvoerder van Ajax vandoor gaat. Tadic tekent een contract van twee seizoenen in Istanbul en zou naar verluidt een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro gaan opstrijken. Het gat met Ajax lijkt echter wel groot, aangezien De Telegraaf eerder melde dat Tadic in Amsterdam 6,5 miljoen euro verdiende. Een tekenbonus bij Fenerbahçe van 2,5 miljoen euro maakt echter al veel goed voor de 34-jarige Serviër.

Redelijk onverwachts liet Tadic zijn contract in Amsterdam afgelopen week ontbinden. De Serviër was ontevreden over het transferbeleid van de club en zat niet meer op één lijn met de visie van de Amsterdammers. Het gebrek aan aankopen zat hem dwars, waardoor hij er dus nu voor kiest om een avontuur in Turkije aan te gaan.