Mislintat zag Tadic-vertrek niet aankomen: 'Aan ons om nu een vervanger te zoeken'

Mislintat zag Tadic-vertrek niet aankomen: 'Aan ons om nu een vervanger te zoeken'
15 juli 2023 om 07:24
Laatste update: 15 juli 2023 om 12:35

Sven Mislintat stelt dat het vertrek van Dusan Tadic zwaar is voor de club. De Serviër besloot vrijdag zijn contract te laten ontbinden nadat hij zelf aanstuurde op een vertrek uit Amsterdam.

Tadic zou het niet meer hebben kunnen vinden in de visie van de club en besloot daarom om te willen vertrekken. Dat de aanvoerder deze zomer zou gaan vertrekken had Mislintat niet verwacht. "Dat hadden we op voorhand niet verwacht, maar de reden die hij gaf is aan hem om te vertellen omdat het een beetje een privékwestie is", vertelt de technisch directeur van Ajax bij Ajax TV. "Het waren rationale argumenten die we moeten respecteren gezien zijn carrière bij Ajax. Ook door hoe hij is als mens en hoe hij altijd de club heeft vertegenwoordigd."

Mislintat stelt dat er de komende jaren genoeg moet gebeuren bij Ajax en er de nodige veranderingen plaats zullen vinden. De TD begrijpt daarom ook dat Tadic daar geen onderdeel van wil zijn. "Het kost leiders veel energie om opnieuw ergens onderdeel van te zijn. Gezien zijn leeftijd (34, red.) is dit een verzoek dat ik begrijp. Hoe hij zijn gevoelens uitte, is het een juiste keuze om hem vrijheid te geven. Voor ons is het zaak om een vervanger voor Tadic te zoeken. We moeten ook het contact onderhouden, hij heeft al gezegd terug te keren."