Grote leider van Ajax vertrekt: Tadic laat na vijf jaar zijn contract ontbinden

Tadic laat contract ontbinden bij Ajax
14 juli 2023 om 21:37
Laatste update: 14 juli 2023 om 21:37

Dusan Tadic neemt na vijf jaar afscheid bij Ajax. De Servische aanvaller was ontevreden met de gang van zaken in Amsterdam en heeft in overleg met directeur voetbalzaken Sven Mislintat zijn contract per direct laten ontbinden. 

Ajax neemt via de officiële kanalen afscheid van zijn aanvoerder. Begin juli werd bekend dat Besiktas in de markt was voor de speler en daarna ging het snel. De aanvoerder van de Amsterdammers was ontevreden met het transferbeleid van de club, gezien enkel Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen werden aangetrokken. Na het teleurstellende seizoen, waarin Ajax geen Champions League-voetbal wist te bewerkstelligen, was de maat vol voor de Serviër.

Tadic arriveerde in 2018 en werd voor veertien miljoen euro overgenomen door Southampton. Het bleek een gouden zet van de Amsterdammers: Tadic nam Ajax bij de hand en speelde een grote rol in de Europese successen van de club, met als hoogtepunt het seizoen 2018-2019. Ajax bereikte de halve finales van het miljardenbal en werd in de laatste seconde uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. Onderweg werden Real Madrid en Juventus opzijgezet.

De Serviër beleefde in 2018-2019 zijn beste seizoen bij de club en was in 56 wedstrijden goed voor 38 doelpunten en 23 assists. In de daaropvolgende jaren ging de vedette meer functioneren als aanspeelpunt en assistgever: in elk van de laatste vier seizoenen wist Tadic minstens twintig assists te geven.