Frankrijk hoopt vurig op terugkeer Simons: 'Dan kan hij écht zijn naam vestigen'

Frankrijk hoopt vurig op terugkeer Simons: 'Dan kan hij écht zijn naam vestigen'

11 juli 2023 om 12:52

De transfersoap rondom Xavi Simons is niet alleen in Nederland onderwerp van gesprek. Ook in Frankrijk speelt het volop, laat Nicolas Bottemanne, hoofdredacteur van ParisFans, weten aan VoetbalPrimeur.

Het verhaal is bekend: PSV hoopt Simons in Eindhoven te houden, terwijl Paris Saint-Germain de terugkoopclausule van zes miljoen euro heeft geactiveerd. De middenvelder annex aanvaller beslist zelf over zijn toekomst. In Frankrijk hoopt men vurig dat Simons terugkeert naar de Parijzenaren.

"Supporters van PSG hopen op Simons en zelfs de media staan te trappelen", steekt Bottemanne van wal. "Hij is een geweldige voetballer, daar zijn ze in Parijs inmiddels ook achter. Nu is het wachten op zijn beslissing. Niemand weet hoe het gaat lopen."

Bottemanne benadrukt dat PSG een andere weg is ingeslagen. Er wordt gefocust op het aantrekken van jonge spelers. "Simons zou in het plaatje passen." De journalist denkt niet dat PSG hem terug wil halen om hem vervolgens weer te verkopen. "Dat zou echt heel teleurstellend zijn. Tegelijkertijd is het ook niet helemaal ondenkbaar. De clubleiding heeft een grote fout gemaakt door zijn contract niet te verlengen vorig seizoen - en die fout kunnen ze nu uitwissen. Als hij terugkeert, krijgt hij eindelijk de kans die hij al verdiende onder Mauricio Pochettino."

"Bij PSG kan hij zijn naam écht vestigen", vervolgt Bottemanne, die wel benadrukt dat het ook de andere kant op kan vallen voor Simons bij een terugkeer. "Als het nieuwe project, met Luis Enrique als grote roerganger, tekortschiet en PSG weer terugvalt in oude patronen, zou Simons het kind van de rekening kunnen worden. Bij PSV - of een ander team - heeft hij sowieso meer garantie op speeltijd..."