Slot op zijn hoede voor RKC: 'Goede individuen en een goede organisatie'

Arne Slot is op zijn hoede voor RKC Waalwijk
7 april 2023 om 18:31

Arne Slot is op zijn hoede voor RKC Waalwijk. De Feyenoord-trainer waakt voor de ploeg van Joseph Oosting, dat het dit seizoen uitstekend doet.

Feyenoord kan komende zondag in de eigen Kuip de kater van de verloren Klassieker wegspoelen tegen RKC. "Ik heb als Feyenoord-trainer drie keer tegen RKC gespeeld en drie keer hadden we het heel moeilijk", vertelt een waakzame Slot op de persconferentie. "Volgens mij speelden we vorig jaar thuis zelfs gelijk. RKC is een moeilijke tegenstander en dat vinden niet alleen wij, maar heel veel ploegen. Weet je waarom? Omdat ze een hele goede ploeg hebben en een hele goede trainer."

"Goede individuen en een goede organisatie", vervolgt de Feyenoord-trainer. "Ook kunnen ze zich wisselend presenteren. Ze kunnen met vijf komen, ze kunnen met vier komen, ze kunnen laag verdedigen, ze kunnen hoog druk zetten. Ze hebben, dat vind ik altijd van RKC, dat was in de tijd van Martin Jol al, dat is nu weer zo: ze weten altijd goed in te kopen. Spelers die heel tot vrij goed waren en even in een moeilijke fase zaten, die pikken zij weer op en daar worden ze weer goed. Dat is ontzettend knap", besluit een lovende Slot.