Slot prijst Feyenoord na tijdrekken Ajax

Slot prijst Feyenoord: 'Dat zelfs Ajax koos voor tijdrekken, is een compliment'

7 april 2023 om 16:47
Laatste update: 7 april 2023 om 16:57

Feyenoord verloor woensdagavond in eigen huis De Klassieker van Ajax in de halve finale van de KNVB Beker. Tijdens de persconferentie in aanloop naar Feyenoord-RKC Waalwijk deelt Arne Slot een compliment uit aan zijn ploeg, naar aanleiding van de tactiek die Ajax koos in de tweede helft. 

Het duel in De Kuip werd tijdelijk gestaakt, nadat er tijdens een opstootje tussen Orkun Kökçü en Dusan Tadic een aansteker op het hoofd van Davy Klaassen gegooid werd vanuit het publiek. Het opstootje gebeurde volgens Slot niet zomaar. "Ik was blij dat Orkun wél zijn hoofd erbij hield en geen rood pakte. Hij liet zich niet provoceren. Dat is natuurlijk wel wat wij kunnen verwachten en wat we al langer meemaken."

"Teams willen het tempo uit de wedstrijd halen, door op de grond te liggen of misschien wel trachten met opstootjes", vervolgt Slot. "Dat is wellicht de enige manier om ons uit ons spel te halen. Dat moeten wij zien te voorkomen. Dat zelfs Ajax daarvoor koos, dat mogen jullie als een compliment zien. Maar daar heb je niks aan, want het gaat om winnen."

Feyenoord verloor het duel in de halve finale van de KNVB Beker uiteindelijk met 1-2. Zondag hebben de Rotterdammers de kans om zich te herpakken. Om 20.00 uur is RKC de tegenstander in De Kuip.