Kramer en Oosting stellig over lijfsbehoud: 'We zijn nu veilig'

Kramer en Oosting stellig over lijfsbehoud: 'We zijn nu veilig'

2 april 2023 om 08:16

Michiel kramer zit goed op zijn plek bij RKC Waalwijk en durft het nu wel aan om te zeggen dat de Waalwijkers dit seizoen veilig zijn voor lijfsbehoud. Trainer Joseph Oosting sluit zich aan bij de woorden van zijn spits.

RKC won zaterdagavond met 1-0 van Vitesse. Waar de Arnhemmers verder in het slob raken, strijden de Waalwijkers mee om Europees voetbal. "Ik heb het heel erg naar mijn zin, dus daarom heb ik twee jaar bijgetekend. We zijn nu veilig", vertelt Kramer bij ESPN. "Ik zei ooit dat ik zou stoppen als ik dertig was en financieel onafhankelijk. Maar dat ben ik nog niet, dus ga ik nog lekker door. Dan ben je wat jonger en dan zeg je misschien weleens dingen die niet helemaal handig zijn."

Oosting ziet ook in dat de huidige 35 punten genoeg moeten zijn om in de Eredivisie te blijven. "Dus wat dat betreft zijn we veilig", vertelt de trainer. "Ik denk dat de directie ook wel blij is. We hebben een klein budget, maar door creatief te zijn, spelers "met een krasje" te halen, is het wel mooi dat dat zo uitpakt. We zijn een kleine club die er alles aan doet om spelers hun droom waar te laten maken."