Van Hanegem hekelt mediaoptreden Kuyt

Kuyt maakt slechte beurt: 'Het lag bij ADO aan iedereen, behalve aan hem zelf'

13 maart 2023 om 08:13
Laatste update: 13 maart 2023 om 08:15

Dirk Kuyt heeft tijdens de uitzending van Goedemorgen Eredivisie geen goede indruk gemaakt op Willem van Hanegem. De oud-trainer van ADO Den Haag leek geen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gefaalde periode bij de club, meent De Kromme. 

Kuyt was samen met voormalig technisch manager Daryl Janmaat te gast en sprak zondag over zijn ervaringen bij ADO. De oud-voetballer liet veelvuldig merken niet tevreden te zijn met de manier waarop de club met hem omging. 'Dirk stond tot zijn ontslag met ADO nagenoeg onderaan in de eerste divisie, maar ik begrijp nu pas dat het allemaal niet aan hem lag. Wel aan allerlei andere mensen', stelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De 42-jarige oud-voetballer werd in november ontslagen en opgevolgd door Dick Advocaat. Onder Kuyt werd twee keer gewonnen en bungelde de ploeg onder in de Keuken Kampioen Divisie. 'Maar Dirk ratelde maar door. Dat de directeur niet naar hem luisterde. En dat hij Dirk Heesen er zo graag bij had gehad als assistent en dat hij die verdikkeme niet kreeg. Alsof hij met Heesen opeens de top had bestormd met ADO', besluit Van Hanegem.