Kuijt blikt terug: 'Die tijd heb ik toen helaas niet gekregen'

Kuijt blikt terug op ADO-tijd
12 maart 2023 om 10:38

Dirk Kuijt is inmiddels een aantal maanden weg bij ADO Den Haag, maar heeft geen spijt van de periode bij de club. De oud-voetballer meent dat de club geen veilige omgeving was voor een beginnende trainer.

Kuijt vertelt openhartig over de periode tijdens Goedemorgen Eredivisie. "Het gaat heel goed. Ik zit niet zonder werk, maar wel als trainer. Ik moest even herstellen van de situatie. Niet zozeer dat ik ontslagen ben als trainer, dat is nu eenmaal inherent aan het vak. Verliezen hoort erbij, ik weet hoe dat voelt. Dan ben je alleen maar gemotiveerd om het tegendeel te bewijzen, die tijd heb ik helaas niet gekregen."

De oefenmeester het neemt zichzelf niet kwalijk dat het verkeerd liep bij ADO. "Niet zo veel. Ik heb er alles aan gedaan en was ook heel gebrand om door te gaan om die play-offs te halen. Ik denk dat dat erin had gezeten. De keuzes die ik gemaakt heb, heb ik met volle overgave gedaan. Ik begrijp dat een club uiteindelijk een beslissing moet nemen om wel of niet door te gaan met een trainer. Ik heb heel erg mijn best gedaan om het zo goed mogelijk te doen."

Voor Kuijt was het bij ADO zijn eerste grote trainersklus. De oud-voetballer voelde zich niet gesteund. "Als je gelijk de eerste dag op de foto staat met nieuwe spelers waarvan je niet weet wie ze écht zijn, kom je in een gevaarlijke sitautie terecht. Dan wordt je niet beschermd als trainer."