Wijndal baalt: 'Weer die enkel waarmee ik er al eerder lang uit ben geweest'

1 november 2022 om 23:52

Owen Wijndal mocht na lange tijd weer in de basis starten bij Ajax, maar de linksback moest nog voor rust geblesseerd van het veld. De linksback landde verkeerd op zijn enkel, dezelfde enkel waardoor hij eerder dit seizoen uit de roulatie lag.

 "Het is iets minder pijnlijk dan het net was, maar je baalt wel heel erg dat je eruit moet", vertelt Wijndal na afloop voor de camera van RTL7. "Ik kopte de bal achter en op het moment dat ik kop, krijg ik nog een zetje. Het loopt daar heel stijl naar beneden, dus ik kwam verkeerd terecht. Het was weer de enkel waarmee ik er al eerder lang uit ben geweest. Hij klapte even dubbel en dan voel je eigenlijk direct dat je niet verder kan spelen. Het is nu dik. Ik hoop dat de zwelling snel afneemt en dat ik weer heel snel kan spelen."

Wijndal speelde een hele sterke wedstrijd tegen Rangers FC  en was bij zowel de 0-1 als de 0-2 betrokken. De van AZ overgekomen verdediger kreeg eindelijk de voorkeur boven Daley Blind, al leek het meer een kwestie van rust geven aan de Oranje-international. Blind uit de basis spelen, dat lukt je niet zomaar. "Dat is heel moeilijk. Het zijn keuzes van de trainer en die moet je respecteren. Blind is een international en een heel goede voetballer. Als ik dan de kans krijg zoals nu, dan moet ik hem grijpen. Ik denk dat het wel goed ging. Dan is het natuurlijk zonde dat je er zo snel uit moet", aldus Wijndal.