Streep door de rekening voor PSV: De Jong voorlopig aan de kant met kuitblessure

26 augustus 2022 om 10:23
Laatste update: 26 augustus 2022 om 10:28

Luuk de Jong kan de komende weken niet in actie komen namens PSV. Dat maakt trainer Ruud van Nistelrooij bekend op een persconferentie.

De aanvalsleider van de Eindhovenaren liep in de met 0-1 verloren Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen Rangers FC een kwetsuur aan zijn kuit op en keerde na rust niet meer terug op het veld. Zonder de impulsen van de aanvoerder ging PSV vervolgens in de tweede helft onderuit tegen de Schotten, waardoor kwalificatie voor het miljardenbal wéér niet werd bereikt. "Hij voelde meteen aan zijn kuit. Hopelijk valt het mee. Maar het gaat over weken.Het was een acuut moment, dus dan weet je dat dit zo gaat zijn", sprak Van Nistelrooij op het persmoment.

De blessure van De Jong betekent niet dat de Brabanders halsoverkop op zoek gaan naar nieuwe aanvallende versterkingen. "Gelukkig zijn er in het beleid wel zaken ingezet die nog steeds gaande zijn. We hoeven niet meteen te gaan reageren op dit soort dingen", laat Van Nistelrooij weten.

De uitschakeling kwam hard aan bij de eindverantwoordelijke van PSV. "Topsport is vallen en weer opstaan. We gaan door. Dat is voetbal, dat is topsport. Ik heb weer zin in de loting en in zondag." Donderdag staat de loting voor de Europa League op het programma. De loting is vanaf 13.00 uur live te volgen op VoetbalNieuws.nl.