Romano: Lucca heeft contract getekend bij Ajax, officieel statement volgt snel

2 augustus 2022 om 17:53
Laatste update: 2 augustus 2022 om 18:03

Ajax heeft het breekijzer voor komend seizoen binnen, meldt Fabrizio Romano. Lorenzo Lucca komt voor één seizoen op huurbasis over van Pisa.

De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano meldt dat Lucca zojuist een contract heeft getekend bij Ajax. Volgens de journalist is de deal beklonken tussen zowel speler en club als tussen Ajax en Pisa. Het officiële statement zal snel volgen. De spits van het Italiaanse elftal onder de 21 wordt voor één jaar gehuurd van de Serie B-club. Eerder lekte al uit dat de Amsterdammers de spits daarna voor een bedrag van rond de tien miljoen euro definitief kunnen overnemen.

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft al meermaals aangegeven dat de Amsterdamse topclub op zoek was naar een échte targetman. De verwachting is dat Lucca deze rol met zijn lengte (2.01 meter) perfect kan vervullen.

Bij de laagvlieger Pisa vond Lucca tot op heden zes keer het net en gaf hij vier assists in 35 duels. Op 7 september 2021 maakte hij ook zijn debuut voor Italië O21. Sindsdien maakte de boomlange aanvaller vijf keer zijn opwachting en daarin scoorde hij twee keer.