'Zoals we hem kennen uit zijn Ajax-tijd: Martínez was heerlijk om naar te kijken'

1 augustus 2022 om 16:00
Laatste update: 1 augustus 2022 om 16:50

Zowel Christian Eriksen als Lisandro Martínez maakten hun basisdebuut namens Manchester United in het duel met Rayo Vallecano (1-1). In de VoetbalNieuws-podcast The King of Manchester wordt ingegaan op de indruk die de twee nieuwkomers tot dusver achter hebben gelaten bij The Red Devils.

Alhoewel The Mancunians niet wisten te winnen van de La Liga-club, maakte Martínez direct een goede indruk. "Hij kreeg een 7 voor zijn optreden", zegt redacteur Tom Dieleman. "Hij viel écht op. Zoals we hem kennen in zijn tijd bij Ajax: geen overtredingen maken, uitstekend in de passing en ontzettend fel. Het was heerlijk om te zien."

Eriksen liet zich zien met enkele fraaie passes en zorgde voor dreiging in het aanvalsspel van United. "Ze doen het tot nu toe gewoon goed", aldus co-host Thomas Post. "Ze kunnen eigenlijk nog niet meer dan een uur spelen, dus ze zullen rustig gebracht worden." Toch denkt Post dat Eriksen zich niet zomaar in de basis speelt. "Ik heb bij Eriksen het gevoel dat hij tweede viool achter Bruno Fernandes gaat spelen."

Ten Hag staat voor een keuze

Welke spelers gaan het hart van de verdediging vormen? "Ik heb wel een vermoeden dat het Martínez en Varane gaat worden", zegt Post. Toch zag Dieleman de Fransman schutteren. "We moeten het nog zien. Varane zag er niet goed uit bij het doelpunt van Rayo Vallecano. Hij heeft nog niet zijn Real Madrid-vorm geëtaleerd op Old Trafford. Toch wordt het heel waarschijnlijk gewoon Martínez en Varane."

The King of Manchester is een productie van VoetbalNieuws. In deze podcast wordt wekelijks de actualiteit besproken rondom Manchester United met in het bijzonder aandacht voor Erik ten Hag. Iedere maandag komt een nieuwe aflevering online. Abonneer je nu via YouTube en Spotify!