Nagelsmann sneert naar Juve: 'De Ligt heeft in vier jaar niet zo hard getraind'

24 juli 2022 om 10:35

Volgens Bayern München-trainer Julian Nagelsmann moet Matthijs de Ligt op conditioneel gebied nog veel stappen zetten. Daarbij kon de Duitse oefenmeester het niet laten om een sneer uit te delen naar Juventus.

Onlangs stapte De Ligt van De Oude Dame over naar Der Rekordmeister. Momenteel bevindt hij zich met Bayern in de Verenigde Staten, waar de ploeg zich klaarmaakt voor de start van het nieuwe seizoen. Op de eerste training ging de Nederlander al na 28 minuten 'plat' wegens een conditietekort. "Ik sprak hem (De Ligt, red.) na de training en hij zei dat de training de zwaarste was van de afgelopen vier jaar", zegt Nagelsmann tegen BILD.

Nagelsmann omschrijft de oefensessie als 'taai, maar niet zó taai'. "Dit was een normale training voor dr. Broich (clubarts van Bayern, red.)", vervolgt hij. "Hij speelde vorig seizoen niet zoveel minuten en ik heb gehoord dat het toen niet makkelijk was om fit te blijven in Italië. We moeten hard met hem trainen...", aldus Nagelsmann. In het tweede vriendschappelijke oefenduel met Manchester City kwam De Ligt na 53 minuten als invaller van Dayot Upamecano in het veld. Hij kon een 0-1 nederlaag niet voorkomen.