Nagelsmann zeer te spreken ove Bayern-debutanten: 'Hebben het zeer goed gedaan'

21 juli 2022 om 08:27
Laatste update: 21 juli 2022 om 09:12

Julian Nagelsmann toont zich een tevreden man na het debuut van Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui bij Bayern München. Het voormalig Ajacieden-trio mocht het in positieve zin ontgelden.

De Ligt gaf zijn debuut extra glans met een doelpunt. Daar had de stopper uit Leiderdorp slechts twee minuten voor nodig. “Matthijs heeft een briljante goal met zijn linker voet gemaakt”, zei Nagelsmann op de clubwebsite over de verdediger, die in de tweede helft in mocht vallen. “Ik heb op de training al zijn sterke passing gezien met zijn linkervoet, nu komt daar nog een briljante finish bij.”

Het debuut van De Ligt bleef bij een half uur. Hi werd naar de kant gehaald, maar er zijn geen zorgen volgens de oefenmeester. “Hij is niet geblesseerd, er is niets bijzonders gebeurd. Ik denk dat hij morgen weer fit is en zaterdag kan spelen.” Manchester City wacht dan in Green Bay.

Nagelsmann hield nog een dosis lovende woorden over voor Gravenberch en Mazraoui. “Beide spelers hebben het zeer goed gedaan”, aldus de coach, die genoot van de assist van Gravenberch op de 2-6 van Thomas Müller. De actie zal de Nederlandse voetballiefhebber doen denken aan de 1-5 van Arjen Robben tegen Spanje op het WK in 2014. “Die laatste actie van Ryan was briljant. Hij is groot maar snel met zijn voeten. Hij heeft een mooie pass op Thomas gegeven.”

Mazraoui, die de eerste 45 minuten speelde, gaf dan weliswaar geen assist, maar viel op met zijn 'sterke positiespel' zoals we hem kennen van zijn periode bij Ajax. “Ik ben tevreden met ze en hoop dat dat ook in de toekomst zo zal zijn”, besluit Nagelsmann.