zo reageerde Ajax op de transfer van Ten Rouwelaar naar United

Ten Hag onthult: zo reageerde Ajax op de transfer van Ten Rouwelaar naar United

19 juli om 09:28

Erik ten Hag heeft bevestigd dat Ajax niet blij was met de transfer van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar naar Manchester United, zo vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. Ten Rouwelaar voegde zich deze zomer bij de technische staf van Ten Hag, samen met Ruud van Nistelrooij en René Hake.

Ten Hag prijst zich gelukkig met de komst van Ten Rouwelaar: "Hij heeft drie Oranje-internationals opgeleid, waaronder Bart Verbruggen. Met zijn innovatieve trainingsmethoden is hij een groot talent in moderne keeperstraining." Manchester United haalde Ten Rouwelaar weg bij Ajax, waar hij pas kort in dienst was. "Ajax was daar niet blij mee, nee. Dat snap ik ook, ik vond dat ook vervelend," erkent Ten Hag.

De manager van Manchester United sprak al in februari en maart met Ten Rouwelaar, maar kon toen nog geen harde afspraken maken vanwege onzekerheden over zijn eigen positie. "Ik ben blij dat Ajax uiteindelijk heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken," aldus Ten Hag. Ajax ontving naar verluidt een ton aan compensatie voor de overgang.

Met de keeperstrainer heeft Ten Hag wéér een Nederlander aan zijn technische staf toegevoegd, iets waar hij kritiek op krijgt vanuit de media. Volgens Ten Hag is het belangrijk om naar kwaliteit te kijken, ongeacht de nationaliteit. "Dit is de Premier League. Zowel bij de samenstelling van je spelersgroep als bij de coaches en stafleden moet je streven naar de absolute top," zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad.

Ten Hag benadrukt dat het niet ongebruikelijk is om landgenoten mee te nemen naar een nieuwe club. "Bij Liverpool was dat onder Jürgen Klopp en nu onder Arne Slot niet anders. Bij Manchester City, Arsenal, Spurs en Aston Villa zie je hetzelfde. Ik zoek mensen van wie ik weet dat ze goed zijn," voegt Ten Hag toe.