Nederlandse inbreng: deze scheidsrechter fluit de Europa League-finale

Dit is de scheidsrechter in de Europa League-finale
22 mei om 17:35
Laatste update: 22 mei om 17:35

De UEFA heeft officieel bekendgemaakt dat de Nederlandse VAR-official Pol van Boekel de videobeoordelingen zal verzorgen tijdens de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen. Deze belangrijke wedstrijd vindt plaats op woensdag 22 mei om 21.00 uur in Dublin. Van Boekel wordt bijgestaan door zijn landgenoot Rob Dieperink en de Roemeense A-VAR Catalin Popa.

De arbitrale leiding van de wedstrijd is in handen van de Roemeen Istvan Kovacs, die eerder dit seizoen al zes Champions League-duels floot. Dit trio heeft de taak om de sportieve strijd tussen Atalanta en Bayer Leverkusen eerlijk en correct te leiden.

Niet alleen in de arbitrage zal er Nederlandse inbreng zijn. Aan de zijde van Atalanta zullen Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Mitchel Bakker en Hans Hateboer hun krachten meten met Die Werkself. Bij de Duitse tegenstander Bayer Leverkusen staan Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah onder contract.

In andere belangrijke Europese finales zien we ook bekende namen. De Sloveense Slavko Vincic fluit de Champions League-finale, terwijl de Portugees Artur Soares Dias de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina zal leiden. De Champions League-finale voor vrouwen wordt gefloten door de Engelse Rebecca Welch, waarbij Barcelona het opneemt tegen Olympique Lyon.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!