VI onthult: zo gaat de technische structuur van Ajax er deze zomer uitzien

VI onthult: zo gaat de technische structuur van Ajax er deze zomer uitzien
1 mei om 17:43

Na een periode van onzekerheid heeft Ajax de technische structuur bepaald waarmee ze de belangrijke transferperiode zullen ingaan. Alex Kroes keert terug bij de club als titulair technisch directeur. Hij zal samen met directeur voetbal Marijn Beuker de lijnen uitzetten voor het technisch beleid van de club, zo meldt Voetbal International.

Beuker richt zich op de initiële fases zoals de profielschetsen en samenstelling van het team, terwijl Kroes voornamelijk de onderhandelingen in de eindfase voor zijn rekening neemt. Kelvin de Lang, die tijdelijk de technische eindverantwoordelijkheid had na het vertrek van Sven Mislintat, keert terug naar zijn oorspronkelijke rol als Hoofd Scouting. Die functie nam hij in augustus al aan, maar door recente ontwikkelingen was er een tijdelijke wijziging. De Lang zal, ondanks de wijziging, betrokken blijven bij het technische beleid en recruitment van de club.

In deze structuur hebben ook voetbalcommissaris Danny Blind en adviseur Louis van Gaal een adviserende rol. Zij zullen actief meedenken over de strategie en invulling van het technische beleid bij Ajax. Het team van experts streeft ernaar Ajax optimaal voor te bereiden op de komende transferperiode, schrijft VI.