Op deze manier wil Marijn Beuker 'straatvoetbal' terugbrengen in de Ajax-jeugd

Op deze manier wil Marijn Beuker 'straatvoetbal' terugbrengen in de Ajax-jeugd

1 mei om 17:10

Marijn Beuker, directeur voetbal van Ajax, heeft tegenover Voetbal International uitgelegd dat Ajax van plan is om de 'wetten van het straatvoetbal' terug te brengen naar de jeugdopleiding. "Een met een straatondergrond, een klinkerondergrond, een zandondergrond en een gravelveld", zijn de types velden die Beuker opsomt, die op Sportpark de Toekomst aangelegd zullen worden.

Beuker over plannen binnen Ajax-jeugd

Deze initiatieven zijn onderdeel van een bredere strategie om de trainingen meer te baseren op praktische speelervaringen. Beuker benadrukt het belang van georganiseerde chaos in de ontwikkeling van jonge spelers. "Het gaat om georganiseerde chaos, veel verschillende context en vertraagde herhalingen. Nu worden daar wat moeilijke begrippen aan gegeven, maar eigenlijk zijn dit dingen die vroeger op straat al gebeurden", legt hij uit.

De nieuwe faciliteiten zullen niet alleen beperkt blijven tot traditionele voetbalvelden. "En we willen een motorisch park aanleggen", voegt Beuker toe, wat wijst op de intentie van Ajax om een breed scala aan trainingsfaciliteiten te bieden die zowel technische vaardigheden als fysieke behendigheid bevorderen. Al deze aanpassingen zijn gericht op het creëren van wat Beuker beschrijft als "het beste functionele trainingscomplex van Europa."