Dit is hoe Koeman over de loting voor de groepsfase van de Nations League denkt

Zo denkt bondscoach Koeman over de loting voor de groepsfase van de Nations League

8 februari om 20:52
Laatste update: 8 februari om 20:56

Ronald Koeman heeft zich uitgelaten over de loting van het Nederlands elftal voor de Nations League. Hij woonde de lotingsceremonie in Parijs live bij en zag zijn team gekoppeld worden aan Hongarije, Duitsland en Bosnië-Herzegovina. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken van de bondscoach voor je op een rij.

Koeman reageerde op de website van de KNVB op de loting. "Een goede loting. Het had slechter gekund", aldus de bondscoach. "Het Nederlands elftal had zwaarder kunnen loten. Zo bestaat poule B uit Italië, België, Frankrijk en Israël. Onze groep is zeker interessant. Neem een land als Hongarije dat niet voor niets in Divisie A terecht is gekomen. De laatste jaren doen ze het heel goed met het nationale team. Dat wordt absoluut geen makkie."

Hoe denkt Koeman over de loting tegen Duitsland?

Duitsland is op papier het sterkte land dat Nederland treft in de groepsfase van de Nations League. In maart staat al een oefenwedstrijd gepland tussen beide landen. "Duitsland kennen we natuurlijk heel goed. Dat zijn altijd geweldige wedstrijden", aldus Koeman. Ook over Bosnië en Herzegovina is de bondscoach positief. "Daar weten we momenteel iets minder van, maar ze zitten niet voor niets in Divisie A. Dat betekent dat je elk land serieus moet nemen."

Hoe denkt Koeman over de Nations League?

Ook voor de Nations League heeft Koeman alleen positieve woorden over.  "Het creëren van de Nations League is een geweldig idee geweest. Je speelt nu echt ergens om. In twee eerdere edities hebben we de Final Four gehaald. Daar streven we opnieuw naar. En dan uiteindelijk ook de Finals winnen. Daar gaan we vol voor."