Zaakwaarnemer bevestigt: 'Hancko in contact met meerdere grote clubs'

Zaakwaarnemer bevestigt: 'Hancko in contact met meerdere grote clubs'
18 januari om 08:30
Laatste update: 18 januari om 08:30

Dávid Hancko kan rekenen op interesse van grote Europese topclubs. Branislav Jašurek, de zaakwaarnemer van de verdediger, bevestigt dat in een interview. Hoewel de clubs aanlokkelijk klinken lijkt het erop dat Hancko bij Feyenoord blijft spelen.

Liverpool en Paris Saint-Germain hebben interesse in Dávid Hancko, aldus zijn zaakwaarnemer. "Als bureau hebben we niet alleen contact met deze twee clubs, maar ook met anderen die de situatie van Dávid volgen", tekent het medium NOVA op. Hoewel het twee grote clubs zijn, is de kans groot dat Hanco in januari blijft waar hij is. "Ik schat de kans dat Dávid in Rotterdam zal blijven 80-90%, omdat Feyenoord vecht voor de Champions League en de mensen binnen Feyenoord weten dat Dávid Hancko in de zomer verkopen beter is dan nu."

Een transfer moet van de verdediger van Feyenoord ook een sportieve stap zijn. Het financiële aspect maakt hem daarbij minder uit, aldus Jašurek. "Het zou een van de grote clubs moeten zijn. Hij zal zeker niet van Feyenoord, dat in de Champions League gaat spelen, naar een club gaan die in rechterrijtje van de Eredivisie gaat spelen", concludeert hij. "Dávid wil eerst nog met de coach praten. Wij geloven dat hij in de zomer het beste op sportief gebied zal kiezen, vergelijkbaar met wat er gebeurde met Sparta Praag, dat hij verkoos boven andere teams. Zo ook met Feyenoord dat hij verkoos boven andere en financieel lucratievere aanbiedingen."

Nog niet zo lang geleden tekende de 26-jarige een nieuwe deal bij Feyenoord. Door de verlenging ligt hij minimaal tot medio 2028 vast in Rotterdam. Het zou een slimme zet geweest kunnen zijn om zijn contract open te breken, want daardoor kan hij meer opleveren tijdens de zomerse window.