Dit zijn de competities waarin Manchester United in het seizoen 2023/24 actief is

In welke competities is Ten Hag nog actief met zijn Manchester United?

9 januari om 07:12

Het tweede seizoen van Erik ten Hag bij Manchester United verloopt wat minder florissant dan het debuutseizoen van de Nederlandse manager. Veel om voor te spelen hebben The Mancunians niet meer. In welke competities is United eigenlijk allemaal nog actief?

In deze competities is Manchester United uitgeschakeld

Waar Manchester United een jaar geleden nog op alle fronten meedeed, is dat dit seizoen een ander verhaal. De club werd laatste in de Champions League-groep met FC Bayern München, Galatasaray en FC Kopenhagen en kon daarom overwintering in het miljardenbal vergeten. Ook de Europa League is aan United voorbij gegaan, omdat er geen vangnet voor Europees voetbal is voor hekkensluiters van poules in de Champions League.

Ook in de League Cup, ook wel bekend als de Carabao Cup, is United uitgeschakeld. Afgelopen seizoen won Ten Hag deze competitie nog en daarmee pakte hij zijn eerste prijs in Engeland. Newcastle United werd in de finale verslagen. The Magpies waren dit seizoen juist de club die ervoor zorgden dat United op Old Trafford met 0-3 werden verslagen.

Nog op twee fronten actief

United is dit seizoen in totaal nog in twee competities actief. De Premier League, waarin de club momenteel op plaats acht staat, is daar vanzelfsprekend één van. Ook in de FA Cup valt er nog wat te halen voor Ten Hag. Afgelopen seizoen werd zelfs de finale van het prestigieuze Engelse bekertoernooi gehaald en zo’n prestatie ligt ook dit seizoen nog altijd voor het grijpen.