Arteta brengt nieuws over zwaar geblesseerde Timber: 'Meetrainen is nog ver weg'

'Meetrainen is voor Timber nog ver weg'
25 november 2023 om 12:10

Mikel Arteta heeft zich tijdens een persmoment positief uitgelaten over Jurriën Timber, die herstellende is van een zware blessure aan zijn knie. De oefenmeester van Arsenal geeft aan dat Timber herstellende is, maar nog ver verwijderd is van meetrainen met zijn ploeg.

Over de indruk die Arteta kreeg over zijn zomeraanwinst sprak boekdelen. 'Als je iemand bij ons spreekt, zal iedereen zeggen dat hij echt een speciale jongen is. "We waren echt onder de indruk van hem toen we hem contracteerden", aldus de Spanjaard. "Heel soms heb je bij een speler, die nieuw bij de club komt, dat je denkt; wauw, dit is een ongelofelijke speler. Hij heeft een grote tegenslag gehad en een moeilijk moment om door te maken. Hij is heel bijzonder geweest in de manier waarop hij met de situatie omging, heel bijzonder."

Afgelopen zomer had Arsenal veertig miljoen over om Timber over te nemen van Ajax. De centrale verdediger mocht direct starten in de basis en won de strijd om de Community Shield tegen Manchester City. Echter sloeg het noodlot bij zijn debuut in de Premier League toe. Thuis tegen Nottingham Forest liep Timber een zware blessure aan zijn knie op en staat sindsdien buitenspel. Arteta hoopt Timber nu snel weer op het trainingsveld te zien. "Hij heeft een paar wandelingen op het veld gemaakt. Hij is nog ver verwijderd van de concurrentie, maar hij bevindt zich op een goede plek."

Door zijn knieblessure heeft Timber al achttien wedstrijden van Arsenal aan zich voorbij moeten laten gaan. Vlak na het uitvallen van de 15-voudig international werd er gesproken van een periode van zeven maanden. Zelf rekende Arteta dit seizoen niet meer op de beschikbaarheid van Timber.